Nokia N86 8MP: finských osm mega

N8, 6303 Classic, E52, N900, C3...

Moderátoři: Kryštof Korb, Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod lachlach 24. 2. 2010 15:44

Jsem pro, viklání nevadí, pokud se nebude zvětšovat. Máte někdo nějaké zajímavé aplikace na tento přístroj? Lze nějaká aplikace využít pro pěší turistiku (Ovi Maps rozhodně ne, maximálně ve městě)? Užíváte někdo operu Mini radši než originál internetový prohlížeč?
To Zipix: Taky jsem s tím měl problém, nakonec jsem odinstaloval všechny staré mapy a až pak nainstaloval nové přes PC a funguje to dobře.
lachlach
Junior

Odeslat příspěvekod zipix 24. 2. 2010 16:53

Už se mi to podařilo rozchodit. Měl jsem blbej postup instalace. Vše jsem odinstaloval a znovu nainstaloval a vypadá že jede v pohodě. Budu muset ještě otestovat to načítání satelitů bez aktivní A-GPS a uvidíme jak na tom bude.Ještě se nějak budu muset popasovat s tím sliderem, buď si na to zvyknu a nebo risknu ten servis a uvidím...
A ještě se zeptám (už to tu také někdo řešil, ale mám pocit že ne moc úspěšně) - videohovory. Fring jsem rozchodil bez problemu, telefon pres skype přes fring také.Ale je nějaká aplikace která zpřístupní i videohovor?
zipix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lubos1975 24. 2. 2010 20:03

Na pesi turistiku pouzivam jiz nejakou dobu Garmina s mapou topo3. Vnitrni prohlizec nepouzivam vubec, jen operu mini 5. na loveni keší jeste vyuzivam locify. Pokud nemas telefon sedivku a vule je velka, tak rozhodne servis, treba to soudruzy malo utahly.
Samsung Wave
lubos1975
Junior

Odeslat příspěvekod zipix 25. 2. 2010 12:06

Ok, ještě chvíli počkám jestli se neobjeví něco jiného a pak jde do servisu...Všiml jsem si, že když je telefon v zasunutém stavu tak když zkusím poklepat na horní polovinu displej jako bych chtěl psát sms na dotykovém displeji tak se celá horní výsuvná část klepe a cvaká...:/ Anavíc ještě při psaní sms začal vrzat kryt baterky...takže vážně konstrukční pecka....:/ Škoda, jinak je to výbornej telefon.

k GPS - včera jsem zkoušel po instalaci ovi maps, a bez A-GPS, první fix cca do 10 minut. Což si myslím není špatný.

Jinak, neví někdo jestli existuje nějaký test stability bluetooth? Připadá mi, že můj telefon nedokáže udžet stabilní bluetooth připojení a to jak se sluchátky (vypadává zvuk) tak i při propojení s PC, telefon se s PC normálně spáruje, ale po chvilce se odpojí. Nebo neví někdo v čem by mohla být chyba?
zipix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Svatosp 26. 2. 2010 00:05

zipix píše:A ještě se zeptám (už to tu také někdo řešil, ale mám pocit že ne moc úspěšně) - videohovory. Fring jsem rozchodil bez problemu, telefon pres skype přes fring také.Ale je nějaká aplikace která zpřístupní i videohovor?

Bohužel Fring nepodporuje pro N86 videohovory, je to nepochopitelne ale co se da delat :-| :-| :-|
Svatosp
Junior

Odeslat příspěvekod MASH 27. 2. 2010 20:19

zipix: Jak už jsem tu psal, měl jsem v ruce celkem šest různých N86. Dvě z nich měly kryty celkem solidní, slider téměř bez vůle, telefon působil pevně a kompaktně. Ostatní ale měly více, či méně větší vůli (viklání, cvakání v zavřeném stavu bylo bohužel zcela normální). Komunikoval jsem s několika servisy a např. ten hlavní a oficiální v Praze 10 jasně podobné problémy ohledně vůle na reklamaci neuznává. To by museli vyreklamovat skoro všechny N95 nebo N85 :D Nevím, jak jiné servisy, ale myslím, že to bude stejné.
Jinak ve fórech je třeba pročítat zkušenosti od "střízlivých" lidí. Informace od fanatiků, kteří svůj vysněnej aparát (či značku, nebo typ) hájí za každou cenu snad až do krve... není k ničemu (i má zkušenost zde).
Jinak slidery se dají pochopitelně udělat i kvalitně. Kdo má zkušenost se staršími Siemensy (později Benq-Siemens) mi jistě dá za pravdu. Tam to nebylo tak, že měl člověk obrovské štěstí, když měl pevný, správně vyrobený slider. Ostatně i modely řady "E" od Nokie neměly až tak zlé slidery v porovnání s řadou "N".
MASH
Junior

Odeslat příspěvekod Kasprik 28. 2. 2010 16:10

Silně uvažuji o tomto telefonu, jen se zeptám zda není displej moc malý na koukání na film a pak ještě nějaké vady na telefonu a zda systém moc nepadá. Děkuji
Kasprik
Junior

Odeslat příspěvekod EfineSS 28. 2. 2010 17:43

Displej je tak akorátní pro rozlišení 320x240 bodů. Přecházel jsem z Nokie E51, kde byl o proti N86 displej "miniaturní", takže v mém případě nyní naprostá spokojenost. Jinak na filmy je televize :-D. N86ku mám zhruba 14dni, sekla se za tu dobu jen dvakrát, a to při instalaci aplikací. Jinak se stabilitou nemám problémy.
Nokia N86 8MP
EfineSS
Junior

Odeslat příspěvekod Burik 1. 3. 2010 00:44

zdravím..rád bych se zeptal..mám možnost koupě tohoto telefonu nebo E75 jaký byste mi doporučili po delších zkušenostech?Hlavně rychlost odezvy a displej..zdá se mi špatné to rozlišení..nyní přecházím z displeje mé LG Areny,který je špičkový,tak budu asi ze začátku rozčarovaný..

Díky za vaše poznatky a odpovědi
LG Arena V10F_00
Burik
Junior

Odeslat příspěvekod ondraschoffka 1. 3. 2010 01:09

jednoznačně N86, E75 je na tom co se týče rychlosti dosti bledě..
Ericsson A1018s - Ericsson T20s - Ericsson T65s - Nokia 5110 - SonyEricsson T630 - SonyEricsson K700i - Nokia 3230 - Siemens S75 - Nokia E50 - 6310i -E65 - E51 - E71 - E66 - 6220classic - E52 - Nokia E72 + 16GB, záložní Nokia 1662
ondraschoffka
Junior

Odeslat příspěvekod Burik 1. 3. 2010 02:37

To ano,ale zase výsuvná klávesnice je lákadlo..pak ten displej..nevím no..ale líbí se mi..bíblá verze vypadá krásně...vysoká váha je trochu problém
LG Arena V10F_00
Burik
Junior

Odeslat příspěvekod ondraschoffka 1. 3. 2010 14:26

no N86 má myslím větší displej oproti E75 (2.6 vs 2.4 palce), ale oproti Areně to bude krokem zpět tak jako tak, rozlišení 240*320 je myslím ale na takto velké/malé displeje dostačující.. :)
a co se týče váhy u N86 - není se absolutně čeho bát, při držení v ruce to působí jako mnohem lehčí kousek HW.. ;)
Ericsson A1018s - Ericsson T20s - Ericsson T65s - Nokia 5110 - SonyEricsson T630 - SonyEricsson K700i - Nokia 3230 - Siemens S75 - Nokia E50 - 6310i -E65 - E51 - E71 - E66 - 6220classic - E52 - Nokia E72 + 16GB, záložní Nokia 1662
ondraschoffka
Junior

Odeslat příspěvekod Max 76 1. 3. 2010 18:03

Caute mam tento fon 1den a vobec mi nejde ked si spustim prehravac a pesnicku a chcem si ubrat hlasitost tak na pravej strane stlacam to tlacitko na hlasitost a vobec nic nejde robit pridavat alebo stisovat hlasitost ,poradite mi dik :tleskani
Max 76
Junior

Odeslat příspěvekod fajn.snek 1. 3. 2010 21:40

Tak i ja jsme 2 týdny majitelem toho telefonu. Je dva tydny hodně nebo málo na napsání krátké recenze ? to posuďte sami:
Konstrukce je tak jak se říkalo. Na jednu stranu to není nic moc, na druhou stranu to mohlo být daleko horší. Vůle tam je, a ne zrovna malá, ale upřímně rozpadá se vám telefon v ruce ?? Myslím, že na poměry Nokie je to docela povedený slider, a narozdíl od N97 nemáte pocit, že v ruce držíte lacinej krám. Dílenské zpracování mě nakonec překvapilo, protože maketa N86, kterou jsem si prohlížel v prodejně T-Mobile ve mně zrovna nezbuzovala dobré pocity. A když jsem jí vybalil z krabice, tak jsem byl nakonec příjemně překvapen.
Operační systém je docela svižný. Můj předchozí telefon byl Samsung i8910 HD, což by se mohlo zdát jako krok zpět, ale telefon, který umí sice natáčet HD video, ale neumí vyfotit ostrou fotku skutečně není pro mě... Ja jsme se systémem spokojený, jen mě mrzí, že z hlavní obrazovky zmizela ikonak skenovat Wlan :( třeba se v další verrzi Firmware dočkáme opravy...
Jinak telefon dělá opravdu slušné fotografie, přehrává hudbu, i Ovi maps v nové verzi jsou funkční. K pomalému Fixu satelitů u mě tedy docházelo jen ze začatku... Nyní když GPS zapínám cca každý druhý den, tak naskočí do 2 minut. Jinak mě doce zklamala výdrž baterie, čekal jsem víc, ale tak 1,5 dne se s tím dá přežít. Nenapadá mě moc věcí co by se dali N86 vytknout, je to povedený telefon, a v mé kapse jistě nějáký ten pátek zůstane. Ověřil jsem si v minulých měsících, že dotykové ovládání mi moc nesedí, ale N86 mi je skvěle sedla. Ten kdo váhá, ať se nebojí, je to super telefon, a já jsem moc spokojen
fajn.snek
Junior

Odeslat příspěvekod crox 2. 3. 2010 18:34

Zdravím,
chtěl bych se zeptat jestli jste někdo našel možnost zmenit nabídku v pohotovostním režimu při použití "svislé čáry" nemam tim na mysli odkazy z první ikony-klavesove zkratky,ale ty další ikony "hledat,kalendar,prehravac.radio, FM-vys.,Wlan. jestli nektere s techto rychlych voleb by se dali zmenit??
Ja to nenašel :-(
diky
N86 black+8GB
crox
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka