O Series 40 (volná diskuze)

N8, 6303 Classic, E52, N900, C3...

Moderátoři: Kryštof Korb, Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Majkl 5. 2. 2010 12:58

martinsip píše:Jo klidně to založ. A na úvod začni rozdíly mezi jednotlivými verzemi s40 :-)

Rozdíly by byly na dlouhé povídání, tak odkážu na článek, který jsem psal už před časem: http://sentiment.blog.mobilmania.cz/200 ... series-40/

Zkráceně se to dá rozdělit na dvě hlavní části - nazval bych to "kontinua", v rámci nichž edice přecházejí plynule jedna v druhou. První kontinuum představovala první a druhá edice, to druhé pak od třetí dále. Mezi 2. a 3. edicí tedy došlo k největším změnám v interface.

Pro zajímavost ještě článek na Wikipedii (společně se seznamem telefonů): http://en.wikipedia.org/wiki/Series_40

Tak a můžeme plkat. :-]
Anonym #1: „…ale neměl jsem odvahu mu na to šahat.“
Anonym #2: „Delimu na to šahat můžeš. Prý mu to nevadí.“
Majkl
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Fíla 5. 2. 2010 14:39

Dovolím si napsat první plk :c) Mám-li porovnat 5. a 6. edici S40, tak jednou z nejviditelnějších změn, pokud nebudu brát v potaz nové barevné provedení ikonek, je rychlost aktualizace hudební knihovny.

Při cca 10 GB hudby tento proces trval u Nokie 5310 XM (5. edice) kolem 2 - 3 minut a většinou se knihovna aktualizovala znovu s každým zapnutím telefonu. U Nokie 6303c (6. edice) se knihovna obnovuje zpravidla jen v případě, kdy přibudou či ubudou nějaké skladby a samotná aktualizace pak trvá cca 30 - 60 sekund.

Jinak vrátím-li se ještě k těm novým spíše pastelovým ikonkám v 6. edici, tak zpočátku se mi moc nelíbily, ale postupem času jsme si na ně zvykl a dnes mi přijdou na pohled příjemnější, než ty "ala omalovánky" v edici páté.
Nový Mobile Partner s podporou zjištění kreditu na O2 i Vodafone kartě :arrow: http://bit.ly/abFb7U
Fíla
Moderátor

Odeslat příspěvekod Majkl 5. 2. 2010 15:02

K aktualizaci hudební knihovny se nevyjádřím, neměl jsem nikdy víc než pár stovek megabajtů hudby. Do 6500c se toho víc nevešlo. V 6300 mám taky jen 2GB kartu, tedy jedu na maximum. :-)

Pokud jde o ikonky, na ty staré koukám na 6300 pořád, jsou prostorové, mám je celkem rád. Nelíbily se mi moc akorát kdysi v 6230i - pro její displej byly moc velké a navíc vyvedené v GIFu, takže měly zubaté hrany, což nešlo moc do kopy s jemností displeje toho telefonu.

Ty nové v 6. edici mi ale nijak nevadí. Holt je to teď trend. Nelíbil se mi ale původní pokus o ně, který je vidět v modelu 7510 Supernova. Naštěstí to Fini sami nakonec přehodnotili. :-)

Když jsme u té grafiky, ještě zmíním, co mi u S40 chybí po celou dobu existence - až dodnes. :-) Jsou to doprovodné značky u hlášek, které byly typické pro černobílé Nokie - především ikona popelnice u informační hlášky o odstranění "čehokoliv", nebo animace zamykající a odemykající se klávesnice. Byl jsem na to zvyklý, suché uniformní zatržítko mi tam nikdy moc nesedlo - dodnes, a to S30 skončila v roce 2002. :-[
Majkl
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Majkl 8. 2. 2010 18:49

Tak bych se zeptal, jak je to vlastně s kompatibilitou motivů mezi jednotlivými edicemi? Zdá se v tom být trochu binčus. Ve trojce (6300) jsem zkoušel použít motivy z pětky, ale šlapalo jen něco. Vlastně fungovaly jen motivy z 6500, ale třeba 5310XM už ne.

Dá se to vůbec nějak konvertovat? Grafické prvky jsou podle mého na 3. edici FP2 úplně stejné jako v celé pětce, včetně velikostí všeho. :-]
Majkl
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Fíla 8. 2. 2010 19:43

Majkl vP.: U 3. edice jsou myslím motivy omezeny určitou max. velikostí, takže zřejmě proto pak nemusí fungovat některé z pětky. Navíc motivy z trojky mají trochu odlišnou stavbu, než ty z vyšších edicí.

Mezi motivy z 5. a 6. edice je rozdíl v podstatě jen v tom, že ty šestkové obsahují i skiny pro ekvalizér, přehrávač a rádio, které jsou v nižších edicích součástí FW telefonu. Motivy ze šestky jsou zpětně kompatibilní pro 5. edici, avšak na telefonu s pětkou nebudou fungovat výše uvedené skiny.
Nový Mobile Partner s podporou zjištění kreditu na O2 i Vodafone kartě :arrow: http://bit.ly/abFb7U
Fíla
Moderátor

Odeslat příspěvekod Majkl 8. 2. 2010 23:23

To omezení velikosti se má vztahovat přímo na soubor NTH? Jelikož kolega VaRo tu kdysi postoval vlastní vyrobené motivy určené pro 6. edici a jeden z nich má něco přes 1 MB. I v 6300 je však přitom plně funkční.

Přemýšlím taky, proč by ve stavbě těch motivů byl rozdíl a jaký... a pokud ano, čím to, že sada motivů z Nokií 6500 funguje bez obtíží (nakonec ten základní černý skin a jeho barevné mutace jsou u 6300 a 6500 úplně stejné).

Asi je zkusím rozpitvat, možná v těch dalších pětkových motivech je nějaký typ souboru, který trojka ještě nepozná. Něco jako NFL, který taky nepozná (i když to je zase jen ZIP archiv s přepsanou příponou).

Pokud jde ještě o tu vzhledovou odlišnost, tak mezi 1. a 2. feature packem 3. edice je větší rozdíl než mezi 3rd FP2 a 5th; motivy v rámci trojky sice lze použít, ale očividně "nepasují".
Majkl
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Majkl 28. 2. 2010 17:00

Tady to teda žije. :-D

Tak něco pro oživení: Schválně jestli někdo dokáže vysvětlit, jak docílit tohoto?

Obrázek
Majkl
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Majkl 10. 3. 2010 19:18

Já si tu fakt povídám sám se sebou, to je super. 8-D

Na tohle už by ale někdo zareagovat mohl: Jakou máte zkušenost s aktualizací přes NSU při změně product code přes NSS? Já jsem takhle pár S-čtyřicítek chtěl decustomizovat (všechno to byly 5310, 6300 a 6500) a ani u jedné se mi to nepovedlo. :-] Teď znovu; měnil jsem PC u 6500c od O2, abych měl čistou verzi, zaktualizoval z 4.47 na 9.48 a po zapnutí mě pozdravily bublinky. :oboze Takže operaci s Phoenixem se stejně nevyhnu...
Majkl
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Kycltov 10. 3. 2010 20:06

Majkle, já bych se spíš chtěl zeptat, jak jsi docílil toho na té fotce výše :-D Jinak tu rád hodím řeč :tleskani
Kycltov
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Majkl 10. 3. 2010 20:11

Na to jsem se ale ptal já. :-D Sám nevím, ta fotka není moje. Ta se objevila v aukci, když jeden kamarád tuhle Nokču kupoval. :-]
Majkl
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Kycltov 10. 3. 2010 20:49

Aha :-D A jak jsi spokojený s 6300? Já už ji nemůžu nikde sehnat... Ale je to zlatý mobil, kdyby tak Nokia udělala něco podobného.
Kycltov
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Majkl 10. 3. 2010 22:14

Jsem spokojený... akorát že už ji nemám. :-[ Resp. skoro - leží v krabici a čeká na svého nového majitele. Od úterý mám 6500c. :-)

Ne, že by 6300 byla špatná, to vůbec - ale 6500 byla srdcovka a chtěl jsem ji zas. Skoro by mě to lákalo napsat srovnání těhle dvou, ale zase koho by to zajímalo... :-]
Majkl
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Pedro1981 11. 3. 2010 11:18

6300 je k dostani. Zkus alza.sk. Na alza.cz byla k mani. Tady ji prodavaji net obchody zamerene na vypocetni techniku. Premyslim koupi jeste jedne. Vyborna je klavesnice, jak jsem zminoval sice 2730 vyssi funkce, ovsem klavesnice out. Do 6300 jsem poridil baterii 1150 mAh a vydrzi fakt dyl a hlavne se neprehriva. Viz diskuse vyse ( Majkl, Fido ), nepokecam, protoze tomu nerozumim.:-)
Pedro1981
Junior

Odeslat příspěvekod Kycltov 11. 3. 2010 13:44

Majkl: Srovnání by bylo super, jsou to oba fajn mobily pro masy a určitě by bylo zajímavé je srovnat :tleskani

Jinak děkuju za obchod, alzu jsem úplně zapoměl :-D
Kycltov
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Majkl 11. 3. 2010 13:51

6300 je masovější. Na tuhle pozici nebyla 6500c určená a ani ji nikdy nedosáhla vzhledem k ceně, která se v poměru ku výkonu jeví jako neadekvátní. Ona není, ale to už je zase jiná věc. :-)

Ovšem jinak jsou to modely ze stejného vrhu 6xxx classic pro prakticky stejnou sortu koncových zákazníků, taže srovnání není od věci. Spíš jestli to má cenu, když ani jeden z nich už prakticky není plně v prodeji. :-]
Majkl
Hlavní administrátor

Další stránka