Nokia E51 - FAQ - Obecná diskuse + nový fw 410.34.001

N8, 6303 Classic, E52, N900, C3...

Moderátoři: Kryštof Korb, Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Sentry 3. 3. 2010 11:32

Nejsem si jisty, jestli vubec existuje nejaka utilitka ci programek vyslovene na import SMS do symbian telefonu. Pokud se dela zaloha pomoci NPC a je ve tvaru *.nbu, lze data bez problemu precist a vyextrahovat pomoci utility NBUExplorer. Ale zpetny import zprav z programku, ktere umeji export asi neni.

Kód: Vybrat vše
http://sourceforge.net/projects/nbuexplorer/

Nasel jsem jen konvertor souboru *.vmg :
Kód: Vybrat vše
http://www.itlocation.com/en/software/prd68903,,.htm
Nokia E51; FW 400.34.011; SDHC Kingston 4GB; GPS Nokia LD-3W
Sentry
Junior

Odeslat příspěvekod Zatkowich 3. 3. 2010 21:46

Neexistuje ani nejaky "archiv" sms ako v starsich telefonoch, nech to nemusim mat v nejakom textaku?
Hoci mi velmi nepomohli, dakujem za odpovede a namahu. Ak by niekto mal riesenie, bol by som mu velmi zaviazany :-))
Zatkowich
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod uku 5. 3. 2010 12:04

nejlepsi pomocnou ruku najdes na konci sveho ramene... :-D

zjistil jsem, ze kdyz aplikace "spadne", tak se tato vizitka ulozi do konceptu ve zpravach a odtamtud ji uz lze odeslat...
Naposledy upravil Fíla dne 23. 3. 2010 15:43, celkově upraveno 1
Důvod: necituj své příspěvky a nepoužívej několikanásobné cituce, není-li to nutné
E51 Black Steel (fw 200.34.36) + microSDhc 8GB SanDisc + Evolve goTraxx
uku
Junior

Odeslat příspěvekod klausik 7. 3. 2010 00:00

Ahoj,
uvazuji, ze koupim (starsi) E51. Chtel jsem se ale predtim zeptat na par veci, zda se hodi k tomu, k cemu bych ji chtel vyuzit.

Rad bych ji mel doma misto "pevne linky"-hned vysvetlim-cast nasich pribuznych/znamych ma Skype ucet (Skype bude nyni i pro Symbian).Skype bych tedy vyuzival v telefonu pro "zdarma" volani pres Skype/,mam tam pripadne i nejaky kredit na "normalni" volani/.Dale mam ucet u ceskeho VOIP operatora /lepsi ceny nez Skype/a tento ucet bych vyuzival pro spojeni, kde se neda vyuzit zadarmo Skype. Vse toto pres Wifi, nejlepe bez SIMky! Shanel jsem "normalni" telefon, ktery by toto umel, ale bez sance - bud jedno, nebo druhe-ale 2 telefony nechci.

Je to realne???

Jeste doplnim 4 veci:
a) muzu koupit PDAcko, ktere to umi, ale cenove je to jinde;
b) neni to tak pro me, jako pro /starsi/ rodice, kteri se nechteji "traumatizovat" tim, ze toto vse budou delat pres pocitac, kde to samozrejme jde a ja osobne to i vyuzivam;
c) i treba kvuli tomu, ze jim sluchatka nevyhovuji (naslouchatko);
d) mobilita - mobil je preci jen mobilnejsi nez pc.

Jde mi take i o realne zkusenosti - zda to jiz nekdo takto vyuziva (bez Simky na Skype a VOIP) ?
Diky.TH
Naposledy upravil klausik dne 7. 3. 2010 01:18, celkově upraveno 2
klausik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jaydoo 7. 3. 2010 00:52

Mylsim, ze na toto riesenie je to v pohode. Ja to tak vyuzivam.
Ale na Skype vyuzivam Nimbuzz, ale to je jedno, ci oficialeho klienta Skype, alebo nejaku altrenativu.
A telefonujem cez VOiP normalne.
E51 > HTC Diamond > Nokia N95> N80 > N70 > 6630 > 6600 > 7650 > 8210 > 6150 > 6110 > 5110....
jaydoo
Junior

Odeslat příspěvekod klausik 7. 3. 2010 01:23

jaydoo : mas tam ale uvnitr asi i SIMku, ne? Ja bych jel jen pres Wifi. SIMka by mi byla zbytecna a nechci ji tam mit - nechci pripadne pak zjistit, ze doslo k omylu a ja to vse zaplatil operatorovi - je to pro moje starsi rodice - znate to - "samo" se tam muze stat a zapnout spousta veci ! :o)
(Vse samozrejme v dosahu meho WIFI routeru)
Dik.

(Nejsem Symbianovy odbornik-nikdy jsem ho zatim nemel!) Je mi jedno co presne by se vyuzivalo na volani pres Skype, zda primo aplikace Skype, nebo neco jineho (za podminky volani-vyuzivani zadarmo).

Jeste me napadlo, zda bych mohl byt na obou "on-line" zaroven - tedy ze by se mi mohli dovolat jak lidi na Skype, tak i na moje VOIP cislo? Neco jako prace tech aplikaci "na pozadi"?
(+ - byl bych pri volani pres Skype online take na VOIP cisle a obracene?)

Ikdyz to bych nakonec, kdyby to neslo, nejak prezil. Proste bych byl online jen na Skypu a pri nutnosti si zavolat jinam, bych nahodil VOIP a hovor uskutecnil, ukoncil a vratil bych se zpet na Skype.

Je hlasitost dostatecna ? - potrebuji to kvuli tomu naslouchatku (ci jak se ten aparat spravne jmenuje) Sluchatka (at uz od mobilu, nebo k pc) se pouzit nedaji - naslouchatko to bohuzel nevezme.

Jinak presto diky.
Klausik
Naposledy upravil klausik dne 7. 3. 2010 01:39, celkově upraveno 1
klausik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jaydoo 7. 3. 2010 01:34

Mam. Ale ide to aj bez SIMky.
E51 > HTC Diamond > Nokia N95> N80 > N70 > 6630 > 6600 > 7650 > 8210 > 6150 > 6110 > 5110....
jaydoo
Junior

Odeslat příspěvekod tvargy 10. 3. 2010 14:11

Ahoj,
mám dotaz ohledně zprovoznění blackberry connect na tomto telefonu, vím tahle aplikace byla už ukončena...ale jestli to někdo (historicky) používal...zda případně někdo nemáte instalační soubor

díky
tvargy
Junior

Odeslat příspěvekod ego42 10. 3. 2010 18:57

@klausik: Skype a VOIP zároveň podporují jak Fring tak Nimbuzz. Klidně ale můžeš použít i oficiální klient od Skype a pro VOIP využívat podporu integrovanou přímo v telefonu, ale to by bylo zbytečně krkolomný na ovládání. Měl by ses ale dopředu ujistit, že si E51 bude rozumět s vaším WiFi AP, já míval s E51 občas problémy.
A počítej s tím, že to bude dost huntovat baterku.
ego42
Junior

Odeslat příspěvekod Sentry 10. 3. 2010 21:09

Tak novou asi uz tezko najdes, pokud ji nenabizi jeste nejaky internetovy obchod. Operatori ji uz stahli, protoze je ted cela rada novych telefonu.
Nokia E51; FW 400.34.011; SDHC Kingston 4GB; GPS Nokia LD-3W
Sentry
Junior

Odeslat příspěvekod Johnny127 10. 3. 2010 21:25

Ahoj, vyměnil jsem bluetooth handsfree Jabra BT-130 za rádio s BT Alpine CDE-113BT. Spolu s Nokií E51 mi to dělá tyhle psí kusy: Hlasové vytáčení, spojení s telefonem i seznamy čísel fungují perfektně. Nicméně mě zarazilo, že do staré bondovky šel pustit jakýkoliv zvuk, tedy i navi. Do Alpiny to ovšem nejde. Profily Alpiny jsou HSP + HFP, Jabra taktéž... Netuší někdo co s tím prosím?
Naposledy upravil Johnny127 dne 11. 3. 2010 12:49, celkově upraveno 1
Johnny127
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod klausik 11. 3. 2010 00:07

Ahoj,

diky moc.
Na klientovi mi zase az tak nezalezi. Hlavne aby to bylo funkcni.

Co se tyce wifi, mam doma 2 roky stareho Edimaxe - BR-6204WG. Tak to s nim snad pujde.

S baterkou pocitam - na prijem budou mit rodice svuj mobil, toto je jen kvuli tomu, aby nemuseli platit 8 Kc/min, kdyz je neco vhodnejsiho a levnejsiho. .o) Takze to beru spise jako nahradu "pevneho" telefonu a spise pro volani, nez prijem.

Nekde jsem na internetu jeste na E51 narazil, primo dostupnost jsem zatim nezjistoval. Stale zkousim prijit jeste na jine reseni, ale jak jsem psal - jednoduche neexistuje. Uvazoval jsem i o E52, ale ta je drazsi (a to se mi zda zbytecne) a take jsem nekde cetl nejake stiznosti ohledne rychlosti telefonu. :o(
klausik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jaydoo 11. 3. 2010 11:35

LEpsie je pouzivat integrovany VOiP, lebo si mozes aj registrovat cislo. Cez Nimbuzz sa da telefonovat pomocou SIP, ale neodosle tvoje cislo.
jaydoo
Junior

Odeslat příspěvekod mirdasl 23. 3. 2010 15:40

Zdravím,mám 2 věci.
1.nahrál sem si video cca 3min.Po přehrávání mě zamrzne a telefon zhasne.Nevypne se,prostě není vidět display/prostě nic.Po cca 5 vteřin naskočí do normálu.Pokud má někdo podobný problém,sem s ním.Jinak to řešit nebudu.Telefon mám rok.Video sem chtěl jenom zkusit.Nehodlám dál natáčet...jen takový poznatek.
2.Mám předplacenou kartu.(Přešel sem z tarifu)Dobil sem si nějakou částku,cca 300,- pak sem dostal omluvu od O2 200,-(problémy s nedostupností karty)pro přechod na předplacenku.Stav kreditu 500,- :D kredit nějak* čerpán..opět sem dobil 300,- ALE kredit na display/vyvolání kreditu/se navýšil na 800,- to je nesmysl,že.Telefon není schopen zobrazit stav aktuální? ;-] Ptám se.Děkuji
Fallout 1 a Fallout 2 herní klenoty této planety.
Ahojky Mirek ;-]
mirdasl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod davidas 25. 3. 2010 17:31

zdravim,chtel jsem se zeptat,budu vracet firmeni e51 a zajimalo by mne jak zmenit bezpecnostni kod telefonu ktery je klasicky nastaven na 12345? nekdo jej prede mnou asi zmenil.....chtel jsem udelat restart telefonu,ale kod ktery zadavam je spatny,je nejaka moznost jak restartovat?? dik za info
davidas
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka