O Series 40 (volná diskuze)

N8, 6303 Classic, E52, N900, C3...

Moderátoři: Kryštof Korb, Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Majkl 11. 3. 2010 14:07

Caddy píše:jojo, mne proste symbianovky jdou, S40 nikoliv...zkouseno na 6300, 6600f a mozna jeste nejakych...

Tak to mám potvrzené - změna product code přes NSS opravdu Nokie ze série 40 nedecustomizuje. To je teda podraz... :hmm:
Anonym #1: „…ale neměl jsem odvahu mu na to šahat.“
Anonym #2: „Delimu na to šahat můžeš. Prý mu to nevadí.“
Majkl
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod carreaum17 11. 3. 2010 15:15

Měl bych takovou otázku, jakou edici má Nokča 7020 Fold ? šestou ? koukám, že jsem tam zase viditelné změny, oproti starším edicím, např. galerie přímo v rootu hlavního menu, více možností jak zobrazit hlavní menu etc.

Díky
" Kdo chce hledá způsob, kdo nechce hledá důvod "
carreaum17
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod Fíla 11. 3. 2010 19:34

carreaum17: 7020 má šestou edici, avšak okleštěnou o některé funkce, např. aktivní pohotovostní režim. Přehled Nokií dle jednotlivých edicí najdeš zde.
Nový Mobile Partner s podporou zjištění kreditu na O2 i Vodafone kartě :arrow: http://bit.ly/abFb7U
Fíla
Moderátor

Odeslat příspěvekod Kycltov 11. 3. 2010 21:19

Je škoda, že třeba taková 2690 (teď novinka, má i podporu paměťovek, za 1990 Kč, samozřejmě pro český trh v Nokia shopu; výborná koupě, docela jsem koukal)/2700 classic/2730/5130 XM/7020 nemá aktivní pohotovostní režim; nevím, proč to Nokia dělá :(
Kycltov
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fíla 11. 3. 2010 21:32

Kycltov: Inu, jedná se o low-endy a ty takřka vždy bývají o nějakou funkci ošizeny. Dříve Nokia šidila u low-endů především na rozlišení displeje a datové výbavě, kdy často podporovaly jen GPRS a pokud EDGE, tak třeba jen ve třídě 6. Holt kdo chce APR, musí si připlatit.
Nový Mobile Partner s podporou zjištění kreditu na O2 i Vodafone kartě :arrow: http://bit.ly/abFb7U
Fíla
Moderátor

Odeslat příspěvekod carreaum17 11. 3. 2010 21:39

Hlavně za ty peníze se musíme spokojit s řadou kompromisů a ústupků. A vzhledem k ceně se jedná o výbornou výbavu, stačí se podívat o rok, dva roky zpátky jak byly telefony za stejnou cenu vybavený. Mnohem hůř :)

Díky za odp. Fildo :)
" Kdo chce hledá způsob, kdo nechce hledá důvod "
carreaum17
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod Majkl 11. 3. 2010 23:45

Fíla píše:carreaum17: 7020 má šestou edici, avšak okleštěnou o některé funkce, např. aktivní pohotovostní režim. Přehled Nokií dle jednotlivých edicí najdeš zde.

V 7020 aktivní pohotovostní režim je. Sice jen třípanelový a ten horní široký panel s hodinami je neměnný, ale jinak tam APR je a jeho funkcionalita nijak okleštěná není.
Majkl
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Fíla 12. 3. 2010 00:08

Majkl vP.: Mohl bys hodit screen toho APR? Umí načítat data z kalendáře a lze zapnout i panel s odkazy?
Fíla
Moderátor

Odeslat příspěvekod Majkl 12. 3. 2010 00:23

Screenshot nahodit bohužel nemůžu - ten telefon už ani nemám. Ale testoval jsem ho a umí to všechno zrovna tak jako u vyšších modelů. Položka v nastavení tomuto určená se ale už nejmenuje Aktivní pohotovostní režim, nýbrž Výchozí zobrazení - to může mást a vést k představě, že telefon APR nemá. :-]

Ona ani ta platforma jako taková není funkčně nějak moc okousaná. Největší rozdíl je v jiném rozestavení položek v menu, které jasně cílí na skupinu méně pokročilých uživatelů. Ale že by to něco neumělo, se v podstatě říct nedá.
Majkl
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Fíla 12. 3. 2010 00:48

Majkl vP.: Aha, dosud jsem se domníval, že většina těch low-endů s velkými hodinami APR nemá, takže 7020 je v tomto ohledu vyjímkou. :-) Už to vidím i ve specifikaci, že APR má. Holt člověk poznává stále něco nového. :-)
Fíla
Moderátor

Odeslat příspěvekod Kycltov 12. 3. 2010 01:10

Ale to se mi na Nokii líbí, má ty telefony krásně přizpůsobené pro každou skupinu lidí :) zlatá to značka, díky za vysvětlení chlapi :tleskani
Kycltov
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Majkl 12. 3. 2010 01:16

Ona sice existuje jednotná platforma pro všechny... ale stejně je pár droboučkých detailů, kterými se jeden model liší od druhého. Naprostá uniformita neexistuje. :-]
Majkl
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod magips 16. 3. 2010 18:11

Majkl vP. píše:Já si tu fakt povídám sám se sebou, to je super. 8-D

Na tohle už by ale někdo zareagovat mohl: Jakou máte zkušenost s aktualizací přes NSU při změně product code přes NSS? Já jsem takhle pár S-čtyřicítek chtěl decustomizovat (všechno to byly 5310, 6300 a 6500) a ani u jedné se mi to nepovedlo. :-] Teď znovu; měnil jsem PC u 6500c od O2, abych měl čistou verzi, zaktualizoval z 4.47 na 9.48 a po zapnutí mě pozdravily bublinky. :oboze Takže operaci s Phoenixem se stejně nevyhnu...

Zkousel jsem pres NSS pr.c. a nic pak jsem vypnul nokia pc suite a od te doby bez problemu jsem zmenil asi u 4 telefonu.Byly to sedivky a pro nahrani posledniho fW. jsem musel zmenit prod.code nasledne aktualizovat.Uspesne na E51,E66,5800xm.Dokonce jsem 5800 od Francouz.operatora predelal na czech a verzi fw.4...01
magips
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Majkl 16. 3. 2010 20:44

Vypnout PC Suite před aktualizací mě teda nenapadlo... Nemyslel jsem si, že by to mohlo mít vliv. Je to zaručený postup? :-)
Majkl
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Kycltov 17. 3. 2010 21:31

Tak jsem si přečetl na nokiamanii, že series 40 míří do low-endů :-) Čekal jsem, že to Nokii bude trvat déle, ale na přepracované verzi šlape už 6303i :tleskani Už by to chtělo i dotykové čtyřicítky!

http://nokiamania.mobilmania.cz/2010031 ... -to-vypada
Kycltov
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka