filsed:
Firmware mas na mysli 022.009 ? Na tuhle verzi jsem take upgradoval.
Zajimava vec je, ze ActiveFile souborovy manazer ukazuje v Phone Info
CPU Specs:
ARM 192 MHz
- doufam ze to je chyba v ActiveFile, E55 ma mit prece 600MHz CPU.
Jinak mam z E55 smisene pocity, ma oproti E51 navic pekne veci, ale nektere zase chybi. Treba jsem si porad nezvykl, ze nejde volit rychle ikony v menu stiskem odpovidajici klavesy (1-9, *, 0, #) a musi se prejizdet sipkama, coz je otrava.
Pak v nekterych aplikacich nefunguji klavesy tak jak by mely. U javovych aplikaci jsem to cekal, i kdyz nefunkcnost myho oblibenyho slovniku zamrzela. Obcas je problem i v symbianovych - treba v zminovanem ActiveFile nejde prepinat aktivni panel pomoci hvezdicky - musel jsem to prehodit na nulu).
Pri praci se obcas objevuji zaseky, jakoby chvili trvalo nez aplikace zareaguje na stisknutou klavesu. Neni to nastesti nijak casty.
Vetsinu aplikaci, ktere jsem pouzival se podarilo rozchodit, i kdyz s par drobnostma jeste bojuju.
Ten VoIP klient taky nechapu. U E51 to bylo relativne funkcni a kompaktni uz ve vestavene podobe a tady se to bez instalace dalsi aplikace neobeslo a i tak je prace trochu nepohodlna (vytaceni je v pohode, ale kdyz bych chtel byt jen na prijmu, tak jsem neprisel jak se jednoduse prihlasit k SIP serveru bez vytaceni cisla).
Mimochodem, pouzil jsem SIP_VoIP_3_x_Settings_v2_0_en.sis, neni nejaky lepsi?
Momentalne bojuju s nahranim cele slovni zasoby cestiny do uzivatelskeho slovniku T9. Vzal jsem cesky slovnik bez diakritiky ze spellchecku ve firefoxu a mam obavy ze je to na nokii moc velky

Instalace nepodepsanych aplikaci po podepsani certifikatem z OPDA je bezproblemova, hack jsem nezkousel. K vypnuti zvuku fotaku funguje stejna aplikace jako pouzil dejvidek na E52.
To je zatim vsechno, pokusim se pozdeji napsat nejaky ucelenejsi prehled postrehu.