Nokia N900 živě: věcné dotazy, postřehy

N8, 6303 Classic, E52, N900, C3...

Moderátoři: Kryštof Korb, Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod fanda010 15. 3. 2010 16:38

zdravím.prosimvas mám n900, a vypršela mi ta zkušební doba wordu. nemůžu si ani otevřít dokument, chce to po mně licenční kod. nevíte kolik stoji plna verze? nebo popřípadně jestli se dá stáhnout nějaká demo? díky moc
fanda010
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kapr73 15. 3. 2010 17:41

Plna verze prohlizece DocumentsToGo stoji 10$, cili asi 180,-
Muzes si z Develu stahnout betu ABIwordu, ale pocitej s tim, ze zabira hodne mista na RootFS
Kapr73
Junior

Odeslat příspěvekod Mrazakkuba 15. 3. 2010 19:40

čus zkoušeli ste někdo ten emulátor na Playstation?
Samsung Galaxy S
Mrazakkuba
Junior

Odeslat příspěvekod P4d0uch 15. 3. 2010 19:53

cus hele chci se zeptat nekde jsem cetl ze posledni firmware by mel umoznit prohlizeni mobilu i v Portariti modu. je to tak?
P4d0uch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pavel tomek 16. 3. 2010 10:31

Jen u internetového prohlížeče; pak to ještě funguje u kontaktů a registru hovorů. Nevadí mi, že telefon má displej na šířku...vadí mi, že k ovládání potřebuji obě ruce:-/
pavel tomek
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mrazakkuba 19. 3. 2010 09:23

vite nekdo jak to bude s tim MeeGo?pude na N900 teda nebo ne?
Samsung Galaxy S
Mrazakkuba
Junior

Odeslat příspěvekod WLKe 19. 3. 2010 09:48

Kedze by mala byt podporova ARM architektura tak pojde minimalne ako teraz android. Zbytok je uz o tom ake zariadenia budu podporovane v tom kerneli. Rozbehat sa a vela veci, otazne je ale ako.
WLKe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jackoneill 19. 3. 2010 15:45

Do 14 dnů výjde druhý service pack s označením PR 1.2 a přinese mnoho změn (jak se dá u velkých updatů fw čekat).

Mezi změnami bude např.: podpora internetových videohovorů přímo z kontaktů, noční mod pro fotografování a pořizování videa, změna rozlišení u nahrávaného videa, plná (vylepšená) podpora portrait modu pro prohlížeč, skupinový chat u IM, "Away" status u kontaktů, přehrávač médii bude podporovat MAFW pluginy, widget pro email, nativní podpora geolokací pro prohlížeč, nastavení funkce tlačítek + a - u prohlížeče (hlasitost/zoom), sdílení jakéhokoliv typu souboru přes správce souborů, témata pro Smilíky a Konverzace, animované wallpapery, jednotné menu (zmizí položka "více"), QT 4.6

Těšte se ;-)
Nokia N900 - Objevujte nové možnosti. Online, ať se děje cokoliv.
jackoneill
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Scorpion 2 19. 3. 2010 16:16

Dobrý den,

uvažuji o koupi N900, ale trochu mám strach z těch repozitářu/katalogů. Je tam nějaké vyhledávání? Jak se v něm orientujete? A je u každého softwaru nějaký popis?
Scorpion 2
Junior

Odeslat příspěvekod RobertS 19. 3. 2010 18:28

pavel tomek píše:Jen u internetového prohlížeče; pak to ještě funguje u kontaktů a registru hovorů. Nevadí mi, že telefon má displej na šířku...vadí mi, že k ovládání potřebuji obě ruce:-/

Ten prohlizec je mozne pouzivat na vysku i jednou rukou, nebo to bez stylusu nelze?
RobertS
Junior

Odeslat příspěvekod CoolPoker 19. 3. 2010 22:33

jackoneill píše:Do 14 dnů výjde druhý service pack s označením PR 1.2 a přinese mnoho změn (jak se dá u velkých updatů fw čekat).

Mezi změnami bude např.: podpora internetových videohovorů přímo z kontaktů, noční mod pro fotografování a pořizování videa, změna rozlišení u nahrávaného videa, plná (vylepšená) podpora portrait modu pro prohlížeč, skupinový chat u IM, "Away" status u kontaktů, přehrávač médii bude podporovat MAFW pluginy, widget pro email, nativní podpora geolokací pro prohlížeč, nastavení funkce tlačítek + a - u prohlížeče (hlasitost/zoom), sdílení jakéhokoliv typu souboru přes správce souborů, témata pro Smilíky a Konverzace, animované wallpapery, jednotné menu (zmizí položka "více"), QT 4.6

Těšte se ;-)

To je všechno moc pěkné... Ale pochází to z důvěryhodného zdroje?? a pokud ano... Co MMS??
CoolPoker
Junior

Odeslat příspěvekod jackoneill 19. 3. 2010 22:47

CoolPoker píše:
jackoneill píše:Do 14 dnů výjde druhý service pack s označením PR 1.2 a přinese mnoho změn (jak se dá u velkých updatů fw čekat).

Těšte se ;-)

To je všechno moc pěkné... Ale pochází to z důvěryhodného zdroje?? a pokud ano... Co MMS??

Samozřejmě, že to je z důveryhodného zdroje, jinak bych to sem asi nepsal. Vymýšlel jsem si snad něco posledních pár měsíců, co o N900ce na tomhle foru píšu ;-) ? MMS oficiálně nadále nebude, s tím se člověk musí smířit. Mě osobně jsou MMSky naprosto volné, ale chápu, že je pár lidí na světě, co je používají. :-) Jinak nový FW bude celkem macek, pokud budete updatovat skrze NSU...
jackoneill
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alpinab5 19. 3. 2010 23:05

Těšte se ;-)

Prosimtě ta změna rozlišení videa, můžeš presně napsat parametry :-)? Dík moc!!
alpinab5
Junior

Odeslat příspěvekod CoolPoker 19. 3. 2010 23:19

A náhodou nevíš co MeeGO?? Nebude ten nový fw používat už tuto značku?? Díky..
CoolPoker
Junior

Odeslat příspěvekod jackoneill 20. 3. 2010 01:26

CoolPoker píše:A náhodou nevíš co MeeGO?? Nebude ten nový fw používat už tuto značku?? Díky..

Ne, nebude, na to je ještě moc brzy a MeeGo jako takové nebude pro N900 aktuální ještě nějakou dobu (v řádech měsíců). Nejdříve musí vyjít ještě dva až tři updaty fw pro Maemo 5, potom by se něco okolo MeeGo a N900 mohlo začít dít (mám na mysli oficiální cestou samozřejmě). Jak to ale přesně potom bude fakt říci nedokážu.

alpinab5 píše:Prosimtě ta změna rozlišení videa, můžeš presně napsat parametry :-)? Dík moc!!

To bohužel nemohu, ale v zásadě bude na výběr z několika nastavení, na které je člověk z novějších telefonů se Symbianem zvyklí... plus samozřejmě současné defaultní maximum.
Já osobně se více těším na noční mod. ;-]
jackoneill
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka