Nokia 6730 classic: Symbianová kráska pro Vodafone

N8, 6303 Classic, E52, N900, C3...

Moderátoři: Kryštof Korb, Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kycltov 16. 3. 2010 23:53

Já bych počkal na C5 kvůli kovovým prvkům konstrukce :-)
Kycltov
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pesek_no 1. 4. 2010 15:32

ahoj ahoj zdravim panove, budu pokracovat v tomto topicu beztak se muj dotaz vztahuje k 6730....

Chtel bych se Vami poradit, slibil jsem mati ze je pomuzu vybrat telefon. V tuto chvili ma E66 kdy je naprosto "histericka" z neustaleho posouvani casu, predpokladam ze toho je znamy problem, jelikoz mi to potvrdili jak ve Vodafone tak i v autorizovanem servisu. Nicmene vyhoda tohoto problemu je, ze jsem na tom uhral uz tri reklamace takze telefon pude hezky nazpet do Vodafone.

A zacal jsem vybirat novy tel a zaujal me prave 6730, nicmene jsem zahlid zde na foru topic ze se nekomu deje stejny prolbem s posunem casu.....

Tedy, mate nekdo podobne zkusenosti ze se to i s timto telefonem deje nebo?

Ted koukam na web vodafone a jak E66 tak 6730 pisou ze ma Symbian Series 60,tedy prepokladam ze to bude chyba tohoto OS a tim padem je prepokad ze se chyba s posunem casu bude projevovat stejne :/

Moc diky za nazory a rady
pesek_no
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hokysan 2. 4. 2010 01:59

Mno,četl jsem to tady taky,ale nevěnoval jsem tomu pozornost.Mám jak 6730ku,tak i E 66ku a ani u jednoho z telefonů jsem se s nějakým neznámým posunem času nesetkal.
Takže,jediné co mohu říct je jen to,že byť oba talefony maj systém S 60,tak E 66 s FP1 a 6730 s FP2.Pokud ani sám operátor nevěděl v čem je chyba a telefon po 3.raklamaci vzal zpět,je to podle mě jen vada kusu a ne série nebo typu telefonu.Zkus 6730ku a poznáš.Já osobně jsem s ní velice spokojenej a jedinné,co bych jí možná vytknul,je malá paměť na C disku-něco shltnou mapy a podpůrné programy a paměť je full.
Tak držím palce s výběrem a mamině bych radši šoupnul něco s S40,třeba. ;-]
NOKIA.NOKIA??JEN NOKIA A NEJLÉPE ŘADA E!!!!
NOKIA E 51,NOKIA E 66,NOKIA E 71,NOKIA 673O
hokysan
Junior

Odeslat příspěvekod Pajecka 24. 4. 2010 13:56

Zdravím Vás všechny, jsem zde nováček na tomto fóru a mám pár dotazů k telefonu který jsem si objednal a netrpělivě čekám každý den kdy už mi ho dovezou. Nokia 6730 classic black se mi hodně líbí a to hrálo jednu z hlavních rolí při výběru tohoto telefonu. Ale zpět k otázce, budu ji používat v autě kde ji budu mít přes bluetooth jednotku spojenou s radionavigačním systémem VW RNS 510. Je pravda že telefony které mají symbian jsou s připojitelností k bluetooth nestabilní? Podporuje 6730 rSAP (režim vzdálené SIM karty)? Děkuji za odpověď. :-)
Pajecka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 24. 4. 2010 14:06

rSAP (SAP) podporuje.
Kde jsi slyšel, že symbianové telefony jsou s tou připojitelností nestabilní?
Info z http://www.forum.nokia.com/devices/6730_classic/
Naposledy upravil seterwohipikule dne 24. 4. 2010 14:36, celkově upraveno 1
Sraz mobilmaniaků v Brně. Stavíte se? http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=28&t=1119954
A pak přišel iPhone.. Microsoft se s tím nedokázal vyrovnat, proto se několik let soustavně ztrapňuje
seterwohipikule
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pajecka 24. 4. 2010 14:24

Tak to je super, dík za info. Z vlastní zkušenosti kdy občas montím nějakou hf sadu většinou parrot tak když pak má dojít ke spárování s tel tak obvykle telefony které nemají symbian nekladou takový odpor při přesouvání kontaktů a souborů jako ty jednoduché telefony.
Pajecka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pajecka 30. 4. 2010 20:15

Tak jsem dnes vybalil svou novou 6730 na kterou jsem čekal snad 14 dnů, prostě nebyly nebo co, no a hledal jsem uživatelský manuál ale byl tam pouze polský, ted s tím trošku bojuju 8-D nevíte jestli se dá někde sosnout manuál v pdf?

-- 30. 4. 2010 20:40 --

už jsem našel, úplně jsem to tady přehlídnul...
Pajecka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hokysan 2. 5. 2010 22:52

Zdravím,tak po malém pročtení fóra o Nokii C5 jsem docela rád,že mám 6730ku :tleskani
Čekal jsem od ní alespoň pár vychytávek,např.čidlo podsvětlení displeje,upozornění na nepřijaté hovory,apod.Ale nic takového se na C5 nekoná.A s displejem to Nokia totálně pos.... :-(
Koukám,že jedinné,co se na C5 chválí,je klávesnice.Z vlastní zkušenosti mohu jen říct,že na 6730 po 2.měsících příjemně změkla a píše se na ní výborně a bez překlepů.
Takže....měnit 6730 za C5??????NEEEEEEEEE :!:
hokysan
Junior

Odeslat příspěvekod Pajecka 9. 5. 2010 20:55

Nevíte někdo dají se do Nokie 6730 nějak dohrát smajlíci, docela mi tam chybí při psaní sms.
Pajecka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kniter 9. 5. 2010 21:49

Ak nebude fugovat na smajliky animated sms alebo skyetext tak mozes pisat v sms len negrafickych.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Nokia N97 mini+8GB
T♥MOBILE + MI 2+2GB
Zoznam aplikácií pre nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Moderátor

Odeslat příspěvekod Pajecka 9. 6. 2010 22:54

No a je to tady, při pročítání sekce tohoto fóra jsem si říkal co tady melou že se u 6730 občas samovolně rozhasí nastavení času.... mě už se to stalo asi 3x, víte někdo co s tím nebo jedině reklamace u dodavatele?
Pajecka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kniter 10. 6. 2010 13:45

ak nepomoze format a aktualizacia firmware, tak mozes pockat ked bude novy firmware, alebo skusit reklamaciu.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Nokia N97 mini+8GB
T♥MOBILE + MI 2+2GB
Zoznam aplikácií pre nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Moderátor

Odeslat příspěvekod michalkopecky2 25. 6. 2010 13:49

S jakými parametry vybrat větší paměťovku do tohoto mobilu? Ta současná, co je v něm od výrobce, je pomalá a má katastrofální přístupovou dobu. Dokonce jí podezřívám z toho, že může za sekání videa při nahrávání a dlouhou dobu ukládání fotek. Vím jen, že do mobilu jdou MicroSDHC kartya kapacitu rozmýšlím podle ceny na 4 - 8 GB a že budu potřebovat i adaptér (aspoň takový, co mi udělá z karty MicroSDHC normálně velikou SDHC kartu).

:arrow: Jakou rychlostní třídu by měla mít?
:arrow: Jsou rozdíly mezi kvalitou karet se stejnými parametry od různých výrobců?
:arrow: Dá se nějak poznat z parametrů přístupová doba?

Budu asi kupovat od mironetu (je blízko, dá se tam parkovat). Nějaká dobrá koupě?

Děkuji.
michalkopecky2
Junior

Odeslat příspěvekod Fíla 25. 6. 2010 14:08

1. V telefonu postačí karta s class 2, jelikož vyšší rychlosti umí stejně využít jen čtečka.

2. Za nejspolehlivější karty se považují ty od firmy SanDisk, naopak např. Kingston nefungují v některých telefonech zcela korektně.

3. Pokud budeš nakupovat u Mironetu, doporučiji koupit tuto kartu. Sám ji mám již dva roky a šlape jak hodinky.
Nový Mobile Partner s podporou zjištění kreditu na O2 i Vodafone kartě :arrow: http://bit.ly/abFb7U
Fíla
Moderátor

Odeslat příspěvekod Pajecka 11. 7. 2010 21:29

Během dovolené v zahraničí se mi vyskytl následující problém, přišly mi sms asi hlasový kurýr které si nemohu ze svého telefonu smazat, jsou uloženy v paměti telefonu, nepomůže ani výměna sim, jsou označeny bílým otazníkem v modrém kolečku a nelze je otevřít ani smazat. Přes t-zones jsem je vyzvednul ale zůstaly v telefonu, pokud je označím že je smáznu i jako komplet všechny tak mě to vyhodí do hlavní nabídky...Setkal jste se někdo s tímto problémem a jak jej řešit :?:
Pajecka
Kolemjdoucí

Předchozí stránka